Ärdoğan: “Türkiyä-Azärbaycan universitetın tözü êşçänlegen alıp barabız”

İlbaşı Räcäp Tayyip Ärdoğan Türkiyä-Azärbaycan universitetınıñ tözelüe öçen êşçänlekneñ başlanuın belderde

1999172
Ärdoğan: “Türkiyä-Azärbaycan universitetın tözü êşçänlegen alıp barabız”

Ärdoğan Däwlät başlığı bulıp saylanuınnan soñ säfärgä çıqqan Azärbaycanda başqala Baqıdağı Yäş’lär sarayında Azärbaycan İlbaşı İlham Äliyıv belän qara-qarşı häm wäkilleklärara söyläşülär ütkärde.

Ärdoğan häm Äliyıv programmadan soñ oyıştırılğan matbuğat oçraşuınnan soñ belderü yasadı.

İlbaşı Ärdoğan: "Xäzerge waqıtta bez yasağan adımnardan berse Türkiyä-Azärbaycan universitetı êşçänlege. Monı tiz arada tormışqa aşırıp, bu adımnı yasağan çaqta azärbaycan yäş’lärebez Türkiyägä ciñel kilä alaçağı kebek törek yäş’läre dä Azärbaycandağı universitetta uqu mömkinlegenä iyä bulaçaq,” – dip äytte.

Ärdoğan çığışında ayıruça Zängäzur koridorınıñ Türkiyä-Azärbaycan mönäsäbätläreneñ nığuına öleş kertäçägen belderep:

"Bez iñ küp iğ’tibar itkän häm bezneñ sizgerleklärebezgä dä iyä bulğan Zängäzur waqıyğası. Bu mäs’äläne xäl itkän çaqta bu bezgä ike möhim adımnı qazandıraçaq. Avtoyul bulmasın, timer yulı bulmasın, bu ölkädä yasalaçaq adım belän biredän Iğdırğa, Naxçıvanğa baru mäs’äläsendä Türkiyäneñ bağlantıları tağın da köçle bulaçaq. Bu bäyläneşlärneñ buluı da Türkiyä-Azärbaycan arasındağı mönäsäbätlärneñ köçäyüenä öleş kertäçäk,” – dip iskärtep uzdı.

Azärbaycan İlbaşı Äliyıv tä çığışında Türkiyä belän Azärbaycannıñ tışqı säyäsättä monnan soñ da urtaq poziśiyädä bulaçağın belderde.

İlham Äliyıv: "Zängäzur koridorınıñ açıluı qotılğısız. Ni çaqlı irtäräk bulsa şul qadär yaxşı bulır. Bu mäs’älädäge tırışularıbıznı arttıraçaqbız,” – dip äytte.



Bäyläneşle xäbärlär